Lazer Kesim İle Sac Levhaların Şekillendirilmesi




Lazer Kesim İle Sac Levhaların Şekillendirilmesi


ANA SAYFA / BLOG / Lazer Kesim İle Sac Levhaların Şekillendirilmes...

636 okunma. Tarih: 25/12/2020

Lazer Kesim İle Sac Levhaların Şekillendirilmesi

Lazer Kesim İle Sac Levhaların Şekillendirilmesi

Metallerin çeşitli işlemlerden geçirilerek levha haline getirilmesi ile ortaya çıkan ürünler sac olarak isimlendirilmektedir. Saclar endüstriyel alanların birçoğunda devamlı olarak kullanılmaktadır. Kullanım alanlarında direkt olarak elde edildiği formda kullanılması mümkün olmaz. Her sektördeki ihtiyaç farklı olduğundan sacların işlenmesi gerekli olacaktır.

Sac levhaların işlenmesi ya da şekillendirilmesi için farklı yöntemler kullanılırken lazer kesim bunlardan bir tanesidir. Diğer yöntemlere göre çok sayıda avantajı bulunan bu yöntem son dönemde firmaların ilk tercihi konumunda olmaktadır. Levhalar üzerinde gerçekleştirilen kesim işlemi ile levhaya iki boyutta istenen şekil verilebilmektedir. Desen ya da çizik gibi işlemler gerekiyorsa bu işlemler de lazer kesimle kolayca gerçekleştirilebilir.

Lazer Kesimle Çalışılırken Hassasiyet Ne Seviyede Olur?

Sac levhaların şekillendirilmesi aşamasında uygulanabilen farklı yöntemlerin birbirine göre avantaj ve dezavantajları bulunur. Bazı yöntemler ile çok hassas bir şekilde çalışılırken maliyet yüksektir. Bazı yöntemlerde ise harcanması gereken ücretler düşerken hassasiyette belirli kayıplar yaşanır. Firmalar bu tarz özelliklere bakarak kendileri için en iyi yöntemi belirlerler.

Saclarda uygulanan lazer kesimde tolerans 0,1 mm. olarak açıklanmaktadır. Fakat bu değer teorideki değerdir ve genelde aşılır. Uygulanan projelerde hata payı 0,2 mm. olarak sunulmaktadır. Sac levhaların işlenmesinde bu değer birçok firma için değersizdir. İstanbul lazer kesim hizmeti sunan firmamız bu değeri aşmadan sizlere muhteşem ürünler sunabilir.

Hangi Sac Levhalar Lazer Kesim İle İşlenemez?

Sac levha kategorisinde yer alan malzemelerin büyük bir kısmı lazer ile rahatlıkla işlenebilmektedir. Tuzla lazer kesim firmaları yalnızca belli başlı özelliklere sahip olan ürünleri işlemekte zorluk yaşarlar.

İlk olarak yansıtma özelliği olan malzemelerin lazer ile kesimi mümkün olmamaktadır. Standart sac levhaların parlak ve ışığı yansıtan yüzeyi lazer kesime engel olmaz. Ancak daha parlak bir malzemenin kesimi mümkün olmayabilir.

Yüksek kalınlığa sahip olan malzemelerde de lazer kesimlerin yapılması çok mümkün değildir. Kesime başlandıktan sonra malzemenin iç yüzeyinde yaşanan kesiler henüz tamamlanmadığı için lazeri yansıtmaya balar.

Son olarak alev alan malzemelerin de kesimi mümkün olmayacaktır. Eriyen metallerle lazer kesim işleminin yapılması çok kolay değildir.

Sac Levhalarda Bölgesel Sertleşme Problemi

Sac levhaların işlenmesinde Gebze lazer kesim hizmeti veren herhangi bir firmaya gittiğinizde bölgesel sertleşme sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle kalınlığı biraz fazla olan levhalar lazer kesimle işlenirken kenar bölgelerinde sertleşmeler yaşanabilmektedir. Bu sertleşme levhaya bir anda yüksek ısı girdisinin gerçekleşmesi sebebiyle yaşanır.

Sac kenarlarında yaşanan bu sorunun ortadan kaldırılabilmesi için ikinci bir işleme gereksinim duyulmaktadır. Firmamız sizlere sac levhaları teslim ederken bu ikinci işlemi de gerçekleştirir ve

  • Fiyat Teklifi Almak İçin Bize Ulaşın! iletisim@buharalazer.com