Fiber Lazer Kesim Teknolojisi




Fiber Lazer Kesim Teknolojisi


ANA SAYFA / BLOG / Fiber Lazer Kesim Teknolojisi...

1640 okunma. Tarih: 23/12/2020

Fiber Lazer Kesim Teknolojisi

Fiber Lazer Kesim Teknolojisi

Lazer kesimin ilk ortaya çıktığı dönemde metallerin işlenmesi konusunda çok önemli bir adım atılmıştı. Karbondioksit gazını kullanarak yapılan kesimler metallerin işlenmesinde çok önemli avantajlar sunuyordu. Bu avantajlı benimseyen herkes zaman kaybetmeden lazer kesim teknolojisinden faydalanmaya başladı. Zaman geçtikçe bu teknoloji kendisini geliştirdi ve fiber lazer kesimi karşımıza çıktı.

Lazer kesimde karbondioksit kullanan makinalar ağırlıklı olduğundan birçok insan fiber kesim tekniğini bilmemektedir. Ancak fiber lazer kesimi çok daha ileri teknoloji ile elde edilmiş ve daha avantajlı bir tekniktir. Kesimi yapan makinede terterum, erbiyum, tulyum, neodim, disprosiyum ya da holmium gibi toprak elementlerinden elde edilen fiber kablolar kullanılır. Bunun yanı sıra teknolojinin merkezinde elyaf yer almaktadır.

Fiber Lazer Kesim Teknolojisinin Avantajları Nelerdir?

Araştırmalara göre Tuzla lazer kesim firmaları hala standart lazerleri kullanmaya devam eder. Birçok firma fiber teknolojisine geçişi sağlamamıştır. Bunun sebebi standart makinelerin de istenen verimi sunduğu yönündedir. Ancak fiber makinelerin sunduğu teknoloji çok daha üst seviyede olduğundan artık firmalar diğer yöntemi beğenmemeye başlarlar. Birçok marka bizler gibi fiber lazer kullanan firmaları tercih etmektedir.

Fiber lazerin tercih ediliyor olmasında sunduğu ekstra avantajların payı büyüktür. Standart karbondioksit kullanılan kesmem makinelerine göre sunduğu avantajlar daha ilk anda kendisini göstermeye başlayacaktır. Artık kusursuz bir hizmet almak isteyen markalar bu hizmeti tercih ederler.

Çok Daha Ekonomik

Metal malzemeleri kullanarak üretimlerini gerçekleştiren firmalar için maliyet en önemli etmenlerin başında gelmektedir. Fiber makineler ekonomik açıdan çok daha avantajlı ürünler olur. Enerji tüketimleri çok daha düşük seviyede olduğundan İstanbul lazer kesim firmalarına göre daha ekonomik şartlarda bu hizmet sunulabilmektedir. Firmamızın hizmeti sunarken ki harcamaları düşük olduğundan talep edilen ücretler de uygun seviyede olacaktır.

İkincil İşlemlere Son

Standart kesim makinelerinde gerçekleştirilen kesimlerde ikincil işlemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Metal malzemelerin yapısında küçük bozulmalar yaşanırken ikinci işlemle bu bozukluklar ortadan kaldırılır ve malzeme o haliyle teslim edilir. Ancak fiber lazer teknolojisinde ikincil bir işleme gerek kalmaz. Metallerin şekillendirilmesi kusursuz bir şekilde yapılırken malzemenin kalanına zarar vermez.

Daha Yüksek Verim

Üretim aşamasında verim en önemli etmenlerden bir tanesidir. Fiber lazer teknolojisi ile birlikte dakikada 100 metrelik kesim işlemi uygulanabilmektedir. Bu da markaların çok daha kısa sürede malzemelerini teslim almasını sağlar. Gebze lazer kesim işlemleri ne kadar hızlı tamamlanırsa ürünler fabrikalara o kadar hızlı aktarılacak ve üretim aynı oranda artacaktır.

Kusursuz Işın Kalitesi

Standart lazer kesimlerde ışın kalitesinin yeterli olduğu söylenebilir. Ancak kusursuz bir ışın kalitesi isteniyorsa adres her zaman fiber lazerler olacaktır. Çok daha küçük bir odak noktası karşımıza çıkarken kesim hatları tam anlamıyla kusursuzdur. Metaller bu yöntem ile çok daha iyi bir şekilde işlenebilir.

2 Kat Daha Hızlı Kesim İşlemi

Fiber lazer teknolojisinde kesme hızı iki katına çıkmaktadır. Lazerci Kocaeli ili içerisinde sunduğu hizmeti bu makineler ile 2 katına çıkarabilir. Kullandığı güç miktarı ise aynı seviyede olacağından maliyetinde bir artış yaşanmaz. Direkt olarak elde edilen kar iki katına çıkacaktır. Firmamıza başvuran markalar aynı ücreti ödemesine rağmen siparişlerini çok daha kısa sürede teslim alırlar.

Yüksek Stabilite İmkânı

Lazer kesimde sunulan hizmet her zaman aynı kalitede olacaktır. Makinelerin aralıksız olarak kullanımı şekillendirilen metallerin yapısında bozulmalara sebep olmaz. Ne kadar uzun süre üretim yapılırsa yapılsın işlemeler her zaman kusursuz olacaktır.

Düşük Seviyede Kullanım Maliyeti

Fiber teknoloji buharalazer.com lazer kesim işlemleri sırasında kullanıldığında ödenmesi gereken ücretler çok uygun seviyelerde olur. Bunun sebebi fiber lazerin düşük kullanım maliyetidir. Firmamız bu hizmeti sunarken düşük bir harcama yapar ve bu durum sizlerden talep edilen ücretlere direkt olarak yansır. Standart kesim işlemlerinde ödediğiniz ücretten daha fazlasını ödemek zorunda kalmazsınız. Ancak alacağınız hizmet çok daha kaliteli olur.

Düşük Seviyede Bakım Maliyeti

Lazer kesim işlemlerinde kullanılan makinelerin düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekmektedir. Bakım işlemlerinde ortaya çıkan maliyet lazer kesimle elde edilen ürünlerin fiyatına da yansır. Fiber lazerlerin bakım maliyetleri de düşüktür. Daha yeni bir teknoloji olmasına rağmen sahip olduğu yapı bakım işlemlerinin çok aha kolay bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır.

  • Fiyat Teklifi Almak İçin Bize Ulaşın! iletisim@buharalazer.com