Fason Çelik Konstrüksiyon İşleri




Fason Çelik Konstrüksiyon İşleri


ANA SAYFA / BLOG / Fason Çelik Konstrüksiyon İşleri...

976 okunma. Tarih: 30/12/2020

Fason Çelik Konstrüksiyon İşleri

Fason Çelik Konstrüksiyon İşleri

 

Çelik konstrüksiyon pek çok firma için hatta pek çok sektör için ana unsurlardan birisine dönüşmüştür. Dolayısıyla fason çelik konstrüksiyon işleri sanayinin vazgeçilemez bir parçasına haline dönüştü. Konstrüksiyon imalatı ve kullanılan hammadde göz önüne alındığında pek çok farklı standarttan söz etmek mümkün hale gelebiliyor. Çünkü bir yapı inşasında, otomotiv sektöründe, gaz ve petrol endüstrisinde ve hatta ambalaj sanayinde bile gereken bir standarda dönüşmüştür. Bu kadar yoğun bir kullanım alanı olduğu için İstanbul lazer kesim firmaları tarafından yapılmaktadır.

 

Günümüzde sanayinin ve teknolojinin iç içe geçtiği bir dönemde yaşamaktayız. Bu kapsamda Kocaeli lazer kesim alanında büyük adımların atıldığı bir şehir olmuştur. Tabii ki sanayileşmenin çok hızlı ilerlemesi ve şu sıralar tek adres olması da burada etki sahibidir. Çelik malzemeler kullanılarak yapılabilecek tüm projelerde ise bazı işlemler gereklidir. Bu işlemler ise insan gücüyle yapılamaz ve yapılsa dahi istenilen standartları rasyonel olarak karşılayamaz. Gebze lazer kesim firmaları bu yüzden teknik donanım anlamında tatmin edici bir hizmet yelpazesine sahiptir.

 

Fason Çelik Konstrüksiyon Nedir?

 

Fason çelik konstrüksiyon denildiği zaman aklınıza gelebilecek pek çok imalat endüstrisinden bahsedebiliriz. Tamamıyla çelik aksamdan imal edilmiş bir ev projesini ya da bir vinç ucunu kapsayabilir. Belli başlı çelik malzemelerin imalatından montajına kadar tüm aşamaları bu standart dahilinde sayabiliriz. Lazer kesim Gebze başta olmak üzere pek çok sanayi şehrinde daha ön planda olduğu için çelik konstrüksiyon işleri için de ilk adreslerden birisi olabilir.

 

Tabii ki inşaat sektörü konstrüksiyon için en önemli iş hacimlerinden birisidir. İnşaat içinse İstanbul büyük bir pazara dönüşmüştür. İnşaatlarda hem imalat malzemeleri yönünden hem de standart yapı malzemeleri açısından büyük bir paya sahiptir. Maltepe lazer kesim firmaları bu sebeple tüm ihtiyaçlarınıza yönelik donanımlara sahiptir ve hizmetleri buna göre şekillenmiştir.

 

Fason Çelik Konstrüksiyon Neleri Kapsar?

 

Sanayiye yakın olan bölgelerde fabrika sayısının ve üretim hacminin üst noktalarda olması konstrüksiyon ihtiyacını maksimum seviyeye çıkarır. Hem metropol olan İstanbul'a hem de sanayi merkezi olan Kocaeli ile yakın mesafede olduğundan Tuzla lazer kesim firmaları bunun avantajını ellerinde tutarlar. Keza büyük parçalardan söz edilebilecek pek çok iş kolu vardır. Endüstrileşmenin getirisi olarak sektör anlamında da geniş bir skalaya yayılmıştır. Ambalaj sektörüne kadar uzanan bir fason iş grubu olduğu söylenebilir.

 

CNC lazer kesim işlemlerinin de bir ihtiyaç olması ise konstrüksiyon işlerinde hızlanmaya sebep olmaktadır. Proje bilgisayar ortamına aktarıldıktan hemen sonra firmaya verilir. Firmada ise yapılacak uygulamalara bağlı olarak hızlı bir çalışma şeması çıkarılır. Eğer öncesinde bükülecek parçalar varsa baskı için büküm makinelerine alınır. Ardından kesim ve doğrama kısmında işlemler tamamlanır.

 

Fason Çelik Konstrüksiyon Firmaları

 

Firmaların yeterlilikleri ise bu uygulamaların tamamına cevap verip verememesine göre ölçülebilir. Örneğin Abkant büküm işlemiyle CNC işlemini birbirinden ayırmak olanaksızdır. Projenin kalıbına bağlı olarak istenilen kalınlığa getirilmesi, baskısının oluşturulması ve buna göre kesilmesi gerekir. Hem maliyet açısından hem de çeşitli lojistik  sorunlar yaşanmaması adına bu uygulamaların tek bir firmada yapılması ilk tercihtir.

 

Bükme ve kesme aşamasının hemen ardından ise çelik konstrüksiyon için gerekebilecek en önemli hizmet dalı kaynak uygulamaları olacaktır. Kaynak ise farklı malzemelere, farklı taleplere ve projeye göre değişkenlik gösterebilir. Çünkü çok fazla kaynak türü ve tekniği bulunmaktadır. Bu hizmeti sunabilen, sizin projenize de uygulayabilecek olan CNC firmaları ile çalışmanız en uygun ve kazançlı fiyatlara ulaşmanızda önem taşır.

  • Fiyat Teklifi Almak İçin Bize Ulaşın! iletisim@buharalazer.com